Disznótoros párolt mandarinos lilakáposztával és lilakáposzta krémmel
Disznótoros párolt mandarinos lilakáposztával és lilakáposzta krémmel
Jól jön, ha a férjünk csapatépítés címén disznóvágásra megy és így akad némi kolbász és hurka a mélyhűtőben.
Azért a köretekkel fel lehet még inkább dobni ezt a nem éppen kímélő, de isteni ételt. A mandarinos káposzta recept kedves gasztrowerkes társamtól kaptam, Varga Verától.
Hozzávalók:
kolbász és hurka
krumpli
salotta hagyma
lilakáposzta
lilahagyma
mandarin
só
bors
cukor
mézeskalács fűszer
szegfűszeg
chili
kókusztej
Elkészítés:
- A hurkát, kolbászt kizsírozott tepsibe teszem, és kicsit megszurkálom. Előmelegített sütőbe kb. 60 percet sütöm.
- A lilakáposztát felaprítom.
- A lilahagymát kis vajon megdinsztelem, majd a káposztát hozzáadom, fűszerezem ízlés szerint. Só, bors, cukor és a mézeskalács fűszerrel. Pároljuk kb. 30-40 percig.
- A szegfűszegeket szurkáljuk az egyik egészben hagyott mandarinba. Tegyük bele a megszurkált mandarint nagyjából a közepébe és pároljuk további 30 percig. A többi mandarinnak a levét hozzáöntjük a káposztához.
- Tálalás előtt távolítsuk el a megszurkált mandarint.
- A krumplit kis kockára vágva megfőzzük, majd vajon megpirítjuk a salotta hagymát és a megfőtt krumplit is hozzáadjuk, átpirítjuk.
- Az elkészült káposzta egy részét a thermomixbe tesszük. (Készíthető a káposzta végig a thermomixben is, varoma fokozaton.) 1-1,5 dl kókusztejet adunk hozzá, kis chilivel, sóval bolondítunk rajta és krémesre turmixoljuk magas fokozaton.