Disznótoros párolt mandarinos lilakáposztával és lilakáposzta krémmel

Disznótoros párolt mandarinos lilakáposztával és lilakáposzta krémmel

Jól jön, ha a férjünk csapatépítés címén disznóvágásra megy és így akad némi kolbász és hurka a mélyhűtőben.

Azért a köretekkel fel lehet még inkább dobni ezt a nem éppen kímélő, de isteni ételt. A mandarinos káposzta recept kedves gasztrowerkes társamtól kaptam, Varga Verától.

 disznotoros.jpg

Hozzávalók:

kolbász és hurka

krumpli

salotta hagyma

lilakáposzta

lilahagyma

mandarin

bors

cukor

mézeskalács fűszer

szegfűszeg

chili

kókusztej

 

Elkészítés:

  1. A hurkát, kolbászt kizsírozott tepsibe teszem, és kicsit megszurkálom. Előmelegített sütőbe kb. 60 percet sütöm.
  2. A lilakáposztát felaprítom.
  3. A lilahagymát kis vajon megdinsztelem, majd a káposztát hozzáadom, fűszerezem ízlés szerint. Só, bors, cukor és a mézeskalács fűszerrel. Pároljuk kb. 30-40 percig.
  4. A szegfűszegeket szurkáljuk az egyik egészben hagyott mandarinba. Tegyük bele a megszurkált mandarint nagyjából a közepébe és pároljuk további 30 percig. A többi mandarinnak a levét hozzáöntjük a káposztához.
  5. Tálalás előtt távolítsuk el a megszurkált mandarint.
  6. A krumplit kis kockára vágva megfőzzük, majd vajon megpirítjuk a salotta hagymát és a megfőtt krumplit is hozzáadjuk, átpirítjuk.
  7. Az elkészült káposzta egy részét a thermomixbe tesszük. (Készíthető a káposzta végig a thermomixben is, varoma fokozaton.) 1-1,5 dl kókusztejet adunk hozzá, kis chilivel, sóval bolondítunk rajta és krémesre turmixoljuk magas fokozaton.