Lazacfilé édeskömény variációkkal

Amióta elkezdődött a gasztrowerk suli, egyre több dolgot merek kipróbálni, rengeteg ötletet meritek a suliban hallott, látott dolgok közül.

Segal Viktorral kétszer is főzhettünk együtt, ami csodás élmény volt. Rengeteg ötletet, praktikát tanultam tőle. Alig várom, hogy egy vacsorára el is jussunk majd hozzá.

Egyik alkalommal ugyan kacsamellet sütöttünk, de édesköményt grilleztünk mellé, innen az ötlet. Rengeteg mindent mutatott nekünk, többek között azt is, hogy az édeskömény szárából milyen egyszerűen lehet salátát készíteni.

11222526_1608157046114782_7399441373998983931_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy másik alkalommal halakat sütöttünk. Így a kettő alkalommal tanultakat ebben az ételben mixeltem össze.

12075101_1608853186045168_1485057296141506318_n.jpg

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

lazacfilé bőr nélkül

rózsabors

bors

lime

fokhagyma

pisztácia

édeskömény

citromos balzsamecet

 lazac_edeskomeny_variaciokkal.jpg

Elkészítés:

  1. A lazacot szépen megtisztítom. Sózom, fokhagymát szeletelek rá, majd megszórom rózsaborssal. Pisztáciát darabolok rá. Majd a lime héjból reszelek rá és meg is locsolom kicsit a lime levével.
  2. Egy tepsibe helyezem és kb. 4-6 percre előmelegített 220 fokos sütőbe teszem.
  3. Az édesköményt megtisztítom, felvágom. A szárát megsózom, borsozom és citromos balzsamecettel és kis lime levével meglocsolom.
  4. Az édeskömény mind két oldalát pár percig grillezem.

 Gyorsan elkészíthető, isteni finom és különleges étel és még egészséges is!

Jó étvágyat!