Mascarponés epres mindent bele pohárkrém (nagyon gyorsan elkészül)
- 150 ml epervelő (friss eper egy pici citromlével és minimális porcukorral leturmixolva)
- friss eper
- 25 dkg mascarpone
- egy kis vanília esszencia vagy vanília rúd kikapart magja
- 125 ml tejszín
- 6 tk porcukor
- par darab csupa csokis keksz az amerikai csoki darabos keksz
- piskóta tallér
- pisztácia
- mandula
- csokival töltött roletti
- csoki darabok, csoki pasztilla
- A mascarponét a vanília kikapart magjaival (vagy vaníliás cukor vagy esszencia) a porcukor felével és az epervelővel simára keverjük.
- Felverjük a maradék porcukorral a tejszint. A felvert habot beleforgatjuk a mascarpone krémbe.
- Egy üvegtál aljába helyezzük a piskóta tallérokat, rá a mascarpone krémet majd epret. Megismételjük.
- A tetejét ízlés szerint díszítjük. Én megszórtam apróra vágott pisztáciával, mandulával és csoki pasztillával. Pár rolettit beleszúrtam.