Mascarponés epres mindent bele pohárkrém (nagyon gyorsan elkészül)

11329945_1567296360200851_4264981393148035254_n.jpg

  • 150 ml epervelő (friss eper egy pici citromlével és minimális porcukorral leturmixolva)
  • friss eper
  • 25 dkg mascarpone
  • egy kis vanília esszencia vagy vanília rúd kikapart magja
  • 125 ml tejszín
  • 6 tk porcukor 
  • par darab csupa csokis keksz az amerikai csoki darabos keksz
  • piskóta tallér
  • pisztácia
  • mandula
  • csokival töltött roletti
  • csoki darabok, csoki pasztilla

 

  1. A mascarponét a vanília kikapart magjaival (vagy vaníliás cukor vagy esszencia) a porcukor felével és az epervelővel simára keverjük.
  2. Felverjük a maradék porcukorral a tejszint. A felvert habot beleforgatjuk a mascarpone krémbe.
  3. Egy üvegtál aljába helyezzük a piskóta tallérokat, rá a mascarpone krémet majd epret. Megismételjük.
  4. A tetejét ízlés szerint díszítjük. Én megszórtam apróra vágott pisztáciával, mandulával és csoki pasztillával. Pár rolettit beleszúrtam.

 

11330030_1567296373534183_516145036579210210_n.jpg