Vöröslencse krémleves serrano sonka chipssel

Szuper indiai íz világú leves, ami annyira laktató, mint egy főzelék. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül.

11350559_1577276152536205_4062654630647660808_n.jpg

Hozzávalók:

50dkg száraz vörös lencse

2 fej vöröshagyma

4 nagyobb gerezd fokhagyma

1,5 - 2 l víz (attól függ, hogy milyen sűrű krém levest szeretnénk)

2,5 dl kókusztej

Bors

2 kk curry

2kk római kömény

2 kk kurkuma

serrano sonka

 

  1. A hagymát, fokhagymát felaprítom, majd megdinsztelem.
  2. A lencsét és a fűszereket hozzáadom, majd felöntöm vízzel.
  3. 15 percig főzőm a levest, majd hozzáadom a kókusztejet vagy tejszínt is akár.
  4. Összeturmixolom és pár percig még főzőm.
  5. A serrano sonkát egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, kis olivaolajjal meglocsolom.
  6. Tálaláskor a chipset a leves tetejére teszem