Vöröslencse krémleves serrano sonka chipssel
Szuper indiai íz világú leves, ami annyira laktató, mint egy főzelék. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
50dkg száraz vörös lencse
2 fej vöröshagyma
4 nagyobb gerezd fokhagyma
1,5 - 2 l víz (attól függ, hogy milyen sűrű krém levest szeretnénk)
2,5 dl kókusztej
Só
Bors
2 kk curry
2kk római kömény
2 kk kurkuma
serrano sonka
- A hagymát, fokhagymát felaprítom, majd megdinsztelem.
- A lencsét és a fűszereket hozzáadom, majd felöntöm vízzel.
- 15 percig főzőm a levest, majd hozzáadom a kókusztejet vagy tejszínt is akár.
- Összeturmixolom és pár percig még főzőm.
- A serrano sonkát egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, kis olivaolajjal meglocsolom.
- Tálaláskor a chipset a leves tetejére teszem