Hólabda a téli hangulatú desszert
A férjem nagyon régóta rágta már a fülem, hogy süssek neki egy hólabdát. Imádja a kókuszt. Egyik szünetben, mikor Viki a nagylánya itt volt nálunk, kitaláltuk, hogy meglepjük. Lányok bölcsiben voltak, szabad volt a pálya. Kis kuktám igencsak lelkes és ügyes, így könnyű dolgunk volt. Apa pedig nagyon örült.
A receptet sok féle módon megtaláljuk, én innen vettem az alapot:
http://gabicsek.blogspot.hu/2012/11/holabda-anyukam-receptje-szerint.html
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
20 dkg porcukor
4 kanál forró víz
12,5 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 ek hollandi kakaópor
Krém:
2 dl tej
2 ek liszt
12,5 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 teáskanál vanília esszencia
Hempergetéshez 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
- Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját a porcukorral és a forró vízzel habosra keverem, majd hozzáadom a sütőport, lisztet és a kakaóport. A tojás fehérjét kemény habbá verem a robotgéppel. Majd ezt is a masszához keverem óvatosan. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát majd 180fokon megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, mikor lesz készen.
- A tésztát még melegen egy pogácsa szaggatóval kiszaggatom és hagyom kihűlni.
- A tejet és a lisztet sűrűvé főzöm. Félreteszem hűlni.
- A vajat a porcukorral habosra keverem, vanília esszenciával ízesítem.
- Amikor a főzött krém kihűlt a vajkrémhez adom és habosra keverem.
- A piskóta korongokból kettőt összeragasztok a krémmel és meghempergetem a kókuszreszelékben.