Hólabda a téli hangulatú desszert

A férjem nagyon régóta rágta már a fülem, hogy süssek neki egy hólabdát. Imádja a kókuszt. Egyik szünetben, mikor Viki a nagylánya itt volt nálunk, kitaláltuk, hogy meglepjük. Lányok bölcsiben voltak, szabad volt a pálya. Kis kuktám igencsak lelkes és ügyes, így könnyű dolgunk volt. Apa pedig nagyon örült.

holabda.jpg

A receptet sok féle módon megtaláljuk, én innen vettem az alapot:

http://gabicsek.blogspot.hu/2012/11/holabda-anyukam-receptje-szerint.html

Hozzávalók:

Tészta:

4 tojás

20 dkg porcukor

4 kanál forró víz

12,5 dkg liszt

½ csomag sütőpor

1 ek hollandi kakaópor

Krém:

2 dl tej

2 ek liszt

12,5 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 teáskanál vanília esszencia

 

Hempergetéshez 10 dkg kókuszreszelék

 

Elkészítés:

  1. Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját a porcukorral és a forró vízzel habosra keverem, majd hozzáadom a sütőport, lisztet és a kakaóport. A tojás fehérjét kemény habbá verem a robotgéppel. Majd ezt is a masszához keverem óvatosan. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát majd 180fokon megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, mikor lesz készen.
  2. A tésztát még melegen egy pogácsa szaggatóval kiszaggatom és hagyom kihűlni.
  3. A tejet és a lisztet sűrűvé főzöm. Félreteszem hűlni.
  4. A vajat a porcukorral habosra keverem, vanília esszenciával ízesítem.
  5. Amikor a főzött krém kihűlt a vajkrémhez adom és habosra keverem.
  6. A piskóta korongokból kettőt összeragasztok a krémmel és meghempergetem a kókuszreszelékben.