Sertéscomb édesburgonya és alma ágyon
Mindig is szerettem a kacsasütő öntött vaslábasban sütni. Időigényes, de egyszerű, kevés előkészítést igényel, és míg sül, jut idő másra is, nem kell a konyhában állni.
Mivel egészségtudatosabban próbálok étkezni, szeretek kísérletezni egészségesebb alternatív köretekkel. Az alma és édesburgonya páros fenséges.
Hozzávalók:
Egészben hagyott sertéscomb
só
bors
házi vegeta
vaj
édesburgonya
alma
Elkészítés:
- A sertéscombot befűszerezem, bedörzsölöm sóval, borssal és házi vegetával
- Fele olaj fele vajat felhevítek és körbe pirítom a húst 2-3 percet oldalanként
- Az édeskrumplit és az almát megpucolom, gerezdelem majd a vaslábas aljára helyezem kis vajat téve alá. Jól megsózom majd a húst is ráhelyezem.
- 220 fokra előmelegített sütőbe teszem, majd 1 óra után 180 fokra teszem és még kb. 2 órát sütöm.
- Miután elkészült, az edényben keletkezett szaftot átöntöm egy serpenyőbe, majd egy evőkanál liszttel megszórom, vajat teszek hozzá. Folyamatosan keverem és adagolom hozzá a húsleves alaplét.
Nagyon finom mártás készül az almás íz világú szaftból. Egészséges és diétás köret az édesburgonya és alma emellett nagyon különleges is.