Sertéscomb édesburgonya és alma ágyon

Mindig is szerettem a kacsasütő öntött vaslábasban sütni. Időigényes, de egyszerű, kevés előkészítést igényel, és míg sül, jut idő másra is, nem kell a konyhában állni.

Mivel egészségtudatosabban próbálok étkezni, szeretek kísérletezni egészségesebb alternatív köretekkel. Az alma és édesburgonya páros fenséges.

 sertescomb_almaval_es_edeskrumplival.jpg

Hozzávalók:

Egészben hagyott sertéscomb

bors

házi vegeta

vaj

édesburgonya

alma

Elkészítés:

  1. A sertéscombot befűszerezem, bedörzsölöm sóval, borssal és házi vegetával
  2. Fele olaj fele vajat felhevítek és körbe pirítom a húst 2-3 percet oldalanként
  3. Az édeskrumplit és az almát megpucolom, gerezdelem majd a vaslábas aljára helyezem kis vajat téve alá. Jól megsózom majd a húst is ráhelyezem.
  4. 220 fokra előmelegített sütőbe teszem, majd 1 óra után 180 fokra teszem és még kb. 2 órát sütöm.
  5. Miután elkészült, az edényben keletkezett szaftot átöntöm egy serpenyőbe, majd egy evőkanál liszttel megszórom, vajat teszek hozzá. Folyamatosan keverem és adagolom hozzá a húsleves alaplét.

 

Nagyon finom mártás készül az almás íz világú szaftból. Egészséges és diétás köret az édesburgonya és alma emellett nagyon különleges is.